Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

MILAN-EMPOLI: Ιστορία του αγώνα και στατιστικά...

Ιστορικό του αγώνα Milan-Empoli


Πολύ μικρή προϊστορία σε αυτό το ματς, και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, μιας και η συμπαθής Empoli έχει βρεθεί στην Serie A μόλις 10 φορές! Σε 10 ματς με τη Milan γηπεδούχο, η Empoli κατάφερε να κάνει δύο νίκες μέσα στο San Siro, και να πάρει μία ισοπαλία (πέρυσι), ενώ τα υπόλοιπα 7 ματς έληξαν με νικήτρια τη Milan

Η πρώτη φορά της Empoli στην 1η κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου ήταν τη σεζόν 1986-87 και το ματς στο San Siro έληξε με νικήτρια τη Milan (1-0 με γκολ του Galderisi).
το γκολ του Galderisi στο πρώτο ματς Milan-Empoli


Τα δύο «διπλά» της Empoli ήταν στις σεζόν 2002-03 και 2007-08. Το 2003 τη ζημιά μας την έκανε ο συνήθης ύποπτος Di Natale, που τότε έπαιζε στην Empoli, και με δικό του γκολ έκρινε το ματς υπέρ των φιλοξενούμενων (0-1).
φάση από το Milan-Empoli του 2003


Το 2007 το ματς έληξε και πάλι με νίκη της Empoli στο San Siro (με το ίδιο σκορ 0-1) αλλά αυτή τη φορά το χρυσό γκολ για τους φιλοξενούμενους είχε πετύχει ένας παλιός γνώριμος, ο Saudati (παίκτης προερχόμενος από τις ακαδημίες της Milan, με λίγες συμμετοχές και στην 1η ομάδα).
το γκολ του Saudati, στο Milan-Empoli του 2007

Τα υπόλοιπα ματς έληξαν με νίκες της Milan, εύκολες ή δύσκολες. Ξεχωρίζουν για διάφορους λόγους: 


Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

FIORENTINA-MILAN: Ιστορία του αγώνα και στατιστικά

Ιστορικό του αγώνα Fiorentina-Milan

Με γηπεδούχο τη Fiorentina, έχουμε παίξει συνολικά 75 αγώνες, αρχής γενομένης από τη σεζόν 1931-32. Σε αυτά τα ματς οι Viola μετράνε 30 νίκες, 21 αγώνες έληξαν ισόπαλοι και 24 φορές οι rossoneri πήραν το «διπλό».
(σεζόν 79-80, ο Giovanni Galli διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Romano)

Το πρώτο εκείνο ματς (1931-32) έληξε με 3-0 υπέρ των γηπεδούχων, ενώ για να φύγει νικήτρια η Μίλαν από τη Φλωρεντία χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια: το πρώτο «διπλό» ήρθε τη σεζόν 1936-37 με σκορ 1-2 (τα γκολ των rossoneri οι Gabardo και Boffi).

Φέτος το ματς πέφτει την 27η αγωνιστική, κάτι που έχει συμβεί άλλες 7 φορές: σε αυτά τα 7 ματς που έτυχαν την 27η αγωνιστική, υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με 3 νίκες για κάθε ομάδα και μία ισοπαλία. Ξεχωρίζει μια πολύ βαριά ήττα με 5-1, την 27η αγωνιστική της σεζόν 1932-33…
(ένα από τα ματς που έπεσαν 27η αγωνιστική, το 0-1 της σεζόν 1937-38)

Όπως πάντα, ας δούμε μερικά ματς με τους viola στη Φλωρεντία, που είχαν κάτι το ενδιαφέρον, κάτι περίεργο ή μεγάλα σκορ…

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

MILAN-PERUGIA στο Coppa Italia: οι προηγούμενοι αγώνες

Προϊστορία με Perugia στο Coppa Italia

Η Μίλαν έχει αντιμετωπίσει 6 φορές στην ιστορία της την Perugia για το Coppa Italia, τις 2 φορές ήταν μονοί αγώνες και τις άλλες 4 διπλοί αγώνες. Οι αγώνες που παίχτηκαν στο San Siro ήταν τρεις, επομένως ας δούμε αυτούς τους 3 αγώνες μιας και φέτος το ματς ορίστηκε και πάλι με γηπεδούχο τη Μίλαν…


 Coppa Italia 2002-03: οι rossoneri πανηγυρίζουν το γκολ του Tomasson στον αγώνα Milan-Perugia


σεζόν 1975-76: Milan-Perugia 3-1
Η Μίλαν υποδέχτηκε στο San Siro την Perugia σε μονό ματς ομίλου (όμιλος με Perugia, Catanzaro, Brindisi και SPAL), και επικράτησε εύκολα με σκορ 3-1 (2 γκολ ο Calloni και ένα ο Albertino Bigon). Όπως και φέτος, αυτό το ματς είχε γίνει Αύγουστο (27/8). Η Μίλαν βγήκε πρώτη στον όμιλο με 2η τη SPAL, αμφότερες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση που είχε πάλι ομίλους, και αυτή τη φορά οι rossoneri βγήκαν τρίτοι στον νέο όμιλο και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια (όμιλος με SPAL, Napoli και Fiorentina)…

Coppa Italia 1975-76: o Egidio Calloni σκοράρει, στο ματς Milan-Perugia


σεζόν 2001-02: Milan-Perugia 3-0
Αυτή τη φορά η Μίλαν συνάντησε την Perugia για τη φάση των 16 του Coppa Italia, σε διπλούς αγώνες. Το ματς στο San Siro έληξε με εύκολη νίκη των rossoneri με σκορ 3-0 (δύο γκολ ο Pippo Inzaghi και αυτογκόλ των φιλοξενούμενων). 

o SuperPippo με κεφαλιά σκοράρει το 2-0, στο ματς Milan-Perugia, Coppa Italia 2001-02

Βέβαια το σημαντικότερο γεγονός αυτού του αγώνα ήταν το ντεμπούτο του Carlo Ancelotti στον πάγκο της Μίλαν, πρώτος αγώνας του Carletto με την ιδιότητα του προπονητή των rossoneri, μετά την απόλυση του Fatih Terim

Coppa Italia 2001-02: ντεμπούτο Ancelotti ως προπονητής της Μίλαν, στο ματς Milan-Perugia

Η ρεβάνς στο «Renato Curi» έληξε με λευκή ισοπαλία 0-0, κι έτσι η Μίλαν πέρασε στην 8άδα όπου απέκλεισε τη Lazio, αλλά στα ημιτελικά αποκλείστηκε από τη Juventus


σεζόν 2002-03: Milan-Perugia 2-1
Την αμέσως επόμενη σεζόν, η Μίλαν αντιμετώπισε και πάλι την Perugia στο Coppa Italia, αυτή τη φορά στα ημιτελικά (διπλός αγώνας). Με το πρώτο ματς να έχει λήξει 0-0 στο «Renato Curi», η ρεβανς του San Siro βρήκε νικητές τους rossoneri με σκορ 2-1 (τα γκολ της Μίλαν οι Tomasson και Nesta), κι έτσι η Μίλαν πέρασε στον διπλό τελικό με τη Roma, όπου κατέκτησε το τρόπαιο για 5η φορά στην ιστορία της…
  

 Coppa Italia 2002-03: o Tomasson σκοράρει προλαβαίνοντας τον Kalac, στο ματς Milan-Perugia


Αυτά ήταν τα 3 ματς με την Perugia στο San Siro για το Coppa Italia, 3 ματς και 3 νίκες για τους rossoneri, αναμένουμε το σημερινό αποτέλεσμα, αν και είναι η πρώτη φορά που το ματς γίνεται τόσο νωρίς μέσα στο καλοκαίρι, με τις ομάδες ακόμη σε φάση προετοιμασίας… Μέχρι τότε:


FORZA MILAN !

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΒΡΑΒΕΙΑ 2014-15

Βραβεία MVP και Χειρότερου Παίκτη για τη σεζόν 2014-15

Μία μόλις μέρα πριν αρχίσει και επισήμως η νέα σεζόν (με το αυριανό ματς Coppa Italia κόντρα στην Perugia), είναι η κατάλληλη στιγμή να απονείμουμε τα βραβεία του Καλύτερου Παίκτη και του Χειρότερου Παίκτη της περσινής σεζόν, 2014-15, όπως αυτοί ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν από εσάς, στις αντίστοιχες μηνιαίες ψηφοφορίες!


τα 2 μεγάλα Βραβεία της περσινής σεζόν


Υπενθυμίζουμε για όσους το ξέχασαν ή δεν το ξέρουν, ότι κάθε μήνα της περσινής σεζόν ψηφίζατε στις ψηφοφορίες του Blog, για τον MVP και τον Χειρότερο Παίκτη κάθε μήνα, με τα μηνιαία βραβεία να είναι «Χρυσό Παπούτσι» για τον MVP και «Χρυσή Τουαλέτα» για τον Χειρότερο Παίκτη… Υπενθυμίζουμε επίσης για πολλοστή φορά ότι όλο αυτό γίνεται για τον χαβαλέ και την πλάκα μας, και όχι για να θίγουμε ή να υποτιμούμε τους παίκτες, άλλωστε γι’ αυτό καλείστε όλοι εσείς να ψηφίσετε δημοκρατικά, αλλιώς θα τους αναδεικνύαμε μόνοι μας…

τα μηνιαία βραβεία


Μετά λοιπόν την ολοκλήρωση της σεζόν, προέκυψαν οι δύο παίκτες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μηνιαία βραβεία, αυτοί που ήταν ο Καλύτερος και ο Χειρότερος ολόκληρης της σεζόν, βάσει των επιμέρους ψηφοφοριών όπως εσείς τους επιλέγατε κάθε μήνα… Ήρθε λοιπόν η στιγμή για την απονομή των τελικών βραβείων!

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015



Η TIM Trophy είναι ένα τουρνουά ποδοσφαίρου ετήσια προ-εποχής που παίζεται από τρεις ιταλικές ομάδες ποδοσφαίρου. Για τις πρώτες 12 χρόνια, οι ομάδες που αγωνίζονταν ήταν η Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν. Τόσο για το 2013 και το 2014, η Ίντερ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην, έτσι Σασουόλο ήταν η τρίτη ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό είναι μια ανεπίσημο τουρνουά που έχει πραγματοποιείται ετησίως τον Αύγουστο από το 2001. Δεν επιβάλλονται κυρώσεις ή αναγνωρίζονται από το ποδόσφαιρο επίσημους φορείς, δεδομένου ότι οι κανόνες του παιχνιδιού δεν αντιστοιχούν σε IFAB / FIFA νόμους του ποδοσφαίρου.
Οι ομάδες παίζουν τρεις αγώνες 45 λεπτών και εάν ένας αγώνας λήξει ισόπαλος, θα αποφασίζεται από ένα πέναλτι. Τρία σημεία για μια νίκη που συνήφθησαν κατά το κανονικό παιχνίδι, χωρίς σημεία πρόκειται να τον ηττημένο. Αν ο αγώνας κριθεί από τα πέναλτι, ο νικητής θα πάρει  2 πόντους και ο ηττημένος 1 πόντο. Οι διοργανωτές αποφάσισαν:ποιες δύο ομάδες να παίξουν στον πρώτο αγώνα της βραδιάς. Η τρίτη ομάδα θα παίξει στη συνέχεια την ομάδα που χάνει από τον πρώτο αγώνα, και θα τελειώσει το τουρνουά, παίζοντας το νικητή του πρώτου αγώνα.
Το τουρνουά του 2014 κέρδισε η Μίλαν, με 2 νίκες και τα δύο παιχνίδια.
Συνολικά, η Ίντερ έχει οκτώ κατακτήσεις,η Μίλαν έχει τέσσερις κατακτήσεις, ενώ τόσο η Γιουβέντους και η Σασουόλο έχει κερδίσει μία φορά η καθεμία.



Παίκτης της Μίλαν ο Ρομανιόλι

Παίκτης της Μίλαν είναι κι επίσημα ο Αλέσιο Ρομανιόλι, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο 5 ετών με τους "ροσονέρι". 
Σε μία ακόμα σημαντική μεταγραφή ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου προχώρησε η Μίλαν , η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλέσιο Ρομανιόλι από τη Ρομα.
Ο Ιταλός αμυντικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις το πρωί της Τρίτης (11/08) και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ροσονέρι" μέχρι το 2020.
.
Ο αριστεροπόδαρος άσος ήταν διακαής πόθος του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που τον είχε υπό τις οδηγίες του στην Σαμπντόρια και όλα πήγαν καλά. «Forza Alessio» είπε ο Γκαλιάνι που τόνισε ότι ο παίκτης μπορεί να γίνει ένα από τα σύμβολα του κλαμπ.