Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μίλαν - Μάντσεστερ Σίτυ σήμερα το απόγευμα στις 19.15 (link για live stream)

Σήμερα το απόγευμα παίζει το δεύτερο πολύ δυνατό φιλικό έως τώρα η Μίλαν με αντίπαλο την Σίτυ για το Audi Cup. Στην διοργάνωση επίσης συμμετέχουν οι Μπάγερν και Σάο Πάουλο που θα αναμετρηθούν το βράδυ στις 21.15. Οι νικητές θα αγωνιστούν στον αυριανό μεγάλο τελικό και οι ηττημένοι στον μικρό. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Μπάγερν το Allianz Arena.

Πιθανή σύνθεση της Μίλαν : Abbiati; Antonini, Zaccardo, Vergara, Constant; Poli, de Jong, Nocerino; Boateng; El Shaarawy, Petagna.

Παρακάτω link για να δείτε live τον αγώνα μέσω internet :

1ο. Mίλαν - Μ. Σίτυ 
2ο. Μίλαν - Μ. Σίτυ 
3ο. Μίλαν - Μ. Σίτυ

Ανεβάζει τον πήχη για Χόντα η Μίλαν, πλησιάζει η συμφωνία !

Η Μίλαν είναι αποφασισμένη να κλείσει τη μεταγραφή τις επόμενες μέρες, καθώς ο τραυματισμός του Ρομπίνιο έχει θορυβήσει τον Αλέγκρι, που ζήτησε εσπευσμένα από τον Γκαλιάνι να εντείνει τις πιέσεις καθώς θέλει να τον δηλώσει στο play off του Champions League. Ο Χόντα εδώ και ένα μήνα έχει συμφωνήσει με την Μίλαν, αλλά η διαφορά με τους Ρώσους στο οικονομικό δεν καλύπτεται. Έτσι η Μίλαν θα ανεβάσει την προσφορά τελικά με ένα ποσό κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ που ζητάνε οι Μοσχοβίτες. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε για συνάντηση του προέδρου της ΤΣΣΚΑ με τον Γκαλιάνι στο Μόναχο για να συζητήσουν από κοντά την μεταγραφή, αλλά τα πιο φρέσκα νέα λένε πως αυτό θα γίνει τελικά τηλεφωνικώς. Όπως και να 'χει το θέμα αναμένεται να τελειώσει οριστικά αυτή την εβδομάδα, με τον Χόντα είτε να έρχεται από τώρα αν υπάρξει συμφωνία, είτε τον Ιανουάριο ως ελεύθερος.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Βάλενθια - Μίλαν απόψε στο Mestalla

Απόψε στις 21.00 αρχίζει το Guinness International Champions Cup 2013 με το Βαλένθια-Μίλαν. Είναι το μόνο ματς που θα διεξαχθεί στην Ευρώπη κι όχι στην Αμερική κι αυτό γιατί Μίλαν και Βαλένθια έχουν φιλικές υποχρεώσεις σε λίγες μέρες, με την Μίλαν να παίζει στο Audi Cup. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Τσέλσι- Ίντερ και ο ηττημένος τον ηττημένο του Τσέλσι-Ίντερ.

Στο στόχαστρο ο Όλα Τζον αλλά ίσως και ο Αλεχάντρο Γκόμεζ ;

O Γκαλιάνι έκανε σαφές ότι ο Όλα Τζον ενδιαφέρει πολύ μάλιστα την Μίλαν. Όμως σίγουρα το ποσά που παίζουν για την μεταγραφή του Ολλανδού με καταγωγή από την Λιβερία είναι απαγορευτικά για την νέα πολιτική που έχει μπει στις μεταγραφές. Η Μπενφίκα για να τον παραχωρήσει ζητάει το αστρονομικό ποσό των 30 εκ. ευρώ. Όμως ο Γκαλιάνι και η παρέα του ξέρει επίσης ότι η Μπενφίκα έχει μόνο το 50% του ποδοσφαιριστή, με το υπόλοιπο να το κατέχει η βραζιλιάνικη Sports Doyen. Οπότε εκεί που θα ποντάρει η Μίλαν είναι στο να καταφέρει να πάρει μόνο το 50% του παίκτη και να μην αναγκαστεί να πληρώσει όλο το ποσό, σίγουρα όμως μιλάμε για μια πολύ δύσκολη περίπτωση.
 Έτσι η Μίλαν σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στρέφει τα βέλη της και προς την περίπτωση του Αλεχάντρο Γκόμεζ της Κατάνια. Η Κατάνια έχει σχεδόν συμφωνήσει να τον παραχωρήσει στην Ουκρανική Μέταλιστ με ένα ποσό κοντά στα 6 εκ. ευρώ, αλλά ο παίκτης το σκέφτεται αρκετά να αφήσει ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα για το Ουκρανικό. Ο παίκτης εδώ και χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο των "μεγάλων" της Ιταλίας, χωρίς να έχει γίνει όμως κάποια ουσιαστική κίνηση από αυτές. Η Μίλαν φέρεται να ζήτησε πληροφορίες για τον παίκτη και έτσι σε περίπτωση που "στραβώσει" η μετακίνηση του παίκτη στην Ουκρανία, πιθανόν να γίνει κίνηση για την απόκτησή του μέσα στον Αύγουστο.

Ολοκληρώθηκε η αγορά του Κονστάντ με τον Στράσερ να παίρνει τον αντίθετο δρόμο

Για να δωθεί το 100% του Κονστάντ στην Μίλαν, η Τζένοα ζήτησε έναν παίκτη από την Μίλαν. Έτσι η Μίλαν δέχτηκε να παραχωρήσει τον Ρόντνει Στράσερ, ο παίκτης ήταν θετικός στην μετακίνησή του στην Τζένοα, έτσι πλέον σήμερα είναι και επίσημο. Ο Κέβιν Κονστάντ είναι 100% παίκτης της Μίλαν με συμβόλαιο έως το 2017 και ο Στράσερ υπογράφει στην Τζένοα έως το 2016.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

BUCO NERO.... e andiamooooooooo! (που λέει κι ο φίλος μας ο Crudeli...)

Buco Nero.... ή αλλιώς, Μαύρη Τρύπα... εκεί όπου δεν ξεφεύγει τίποτα... η Μαύρη Τρύπα της ομάδας μας και όχι μόνο...

Κατά την Wikipedia, Μαύρη Τρύπα είναι μια συγκέντρωση βλακείας σημαντικά μεγάλης ώστε η δύναμη της βλακείας να μην επιτρέπει σε οτιδήποτε να ξεφεύγει από αυτή, παρά μόνο μέσω παρανοϊκής συμπεριφοράς... δεν το λέει ακριβώς έτσι, αλλά με αυτά που βλέπουμε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, έτσι το ερμηνεύουμε... γιατί έτσι μας αρέσει!

Στην Μαύρη Τρύπα λοιπόν θα μπουν πολλοί.... πάρα πολλοί... θα ειπωθούν και πολλά, όλα όσα πολλοί απο εσάς σκέφτεστε και δεν έχετε καν το κουράγιο να τα εκφράσετε... όλα όσα μας ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό σχετικά με την αγαπημένη μας ομάδα... και φυσικά όλα όσα αξίζουν τον αυτοσαρκασμό μας, την σάτιρα, την καζούρα μας και τον χαβαλέ μας...ίσως και λίγο παλιότερα, αλλά σίγουρα όλα όσα είναι στην επικαιρότητα...

Ξεκινάμε λοιπόν με κάτι πολύ επίκαιρο: με τον "παρεξηγιάρη" Constant, που με το παραμικρό αρπάζεται και αντιδρά υπερβολικά θεωρώντας ότι πέφτει θύμα ρατσιστικών επιθέσεων... όμως ο έμπειρος Bonera ξέρει την αλήθεια... γιατί έχει ζήσει πολλές μεταγραφικές περιόδους και πλέον γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον μαγευτικό πλανήτη Milanello...






Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μιλανέζος κι ο Derrick Rose...!

Άλλος ένας NBAer πόζαρε μέσα στο Σ/Κ με τα Rossoneri. Ο λόγος για τον σούπερ σταρ των Σικάγο Μπούλς Ντέρικ Ρόουζ. Ο Αμερικανός βρέθηκε στο Μιλάνο και δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Μίλαν, να γνωρίσει τους παίκτες και να ποζάρει με την νέα φανέλα της Μίλαν. Μάλιστα η φανέλα είχε το νούμερο 1, το οποίο φοράει με τους Σικάγο Μπουλς. Έτσι μετά τον Κόμπι Μπράιαντ, άλλος ένας πρωταθλητής έδειξε την προτίμησή του στην μεγαλύτερη ομάδα του πλανήτη ! Derrick είσαι κι εσύ uno di noi...!


Links για τα φιλικά ημίχρονα της Μίλαν απόψε με Γιουβέντους και Σασουόλο για τον Tim Trophy στις 21:45

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Galliani : " Μόνο αν εμπλακούν οι χορηγοί θα έρθει από τώρα ο Χόντα "


Σε μια πολύ σύντομη συνέντευξη που έδωσε σε ιταλικό μέσο, ο Αντριάνο Γκαλιάνι υποστήριξε πως ο Χόντα η μόνη περίπτωση να έρθει τώρα είναι μόνο αν πληρώσουν οι χορηγοί. " Η Μίλαν δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις της ΤΣΣΚΑ, είναι πολύ δαπανηρές οι απαιτήσεις των Ρώσων, αν δεν μπουν οι χορηγοί τότε θα έρθει τον Γενάρη. Είμαστε ήδη πολύ ανταγωστικοί, μαζέψαμε 45 βαθμούς στο δεύτερο γύρο του περσινού πρωταθλήματος, δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύουμε στους παίκτες μας. Έχουμε ένα πολύ καλό πλάνο για την επόμενη 5ετια. Ο Ρομπίνιο αν και ήθελε να γυρίσει πολύ στο σπίτι του, η Σάντος δεν μπορούσε να τον καλύψει οικονομικά, έτσι αποφασίσαμε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας μέχρι το 2016 και πιστεύουμε να πάνε όλα καλά."

3η και ... φαρμακερή??? όχι πάντα...

 3η εμφάνιση: ιστορία, προκαταλήψεις και χρώματα...

 Και πάλι μαζί, για μια ιστορική αναδρομή της 3ης εμφάνιση της ομάδας, η οποία ενίοτε είχε και 4η ή και 5η διαφορετική φανέλα για τις (λίγες, είναι η αλήθεια...) περιπτώσεις όπου η rossonero φανέλα και η εκτός έδρας λευκή δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν λόγω των χρωμάτων του αντιπάλου...

Την περσινή σεζόν είδαμε να συνεχίζεται η (κατά τη γνώμη μας ανεπίπτρεπτη) τακτική marketing που θέλει την ομάδα να λανσάρει μια από τις 3 φανέλες της επόμενης χρονιάς σε έναν από τους τελευταίους αγώνες... εμείς θεωρούμε ότι η χρονιά πρέπει να κλείνει με την φανέλα που ξεκίνησε, αλλά λόγω του marketing της Adidas τα τελευταία χρόνια ακολουθείται η συγκεκριμένη τακτική...

Είδαμε λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι να χρησιμοποιείται η κλασική κοκκινόμαυρη φανέλα της επόμενης περιόδου... φέτος για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε στο κοινό του Σαν Σίρο η 3η εμφάνιση της επόμενης σεζόν (στο παιχνίδι με τη Ρόμα), δηλαδή της σεζόν 2013-2014... η φανέλα, όπως οι περισσότεροι θα θυμάστε, ήταν σε γυαλιστερό ύφασμα χρυσής απόχρωσης, καθώς μετά από αρκετά χρόνια που η 3η εμφάνιση ήταν μαύρη, αποφασίστηκε να αλλάξει σε άλλο χρώμα...

 
Πότε όμως ήταν η πρώτη σεζόν που η Μίλαν χρησιμοποίησε μια 3η εμφάνιση??

Θέλει Μίλαν ο Ρανόκια

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η Ίντερ αναγκάστηκε να απορρίψει πρόταση της Ζενίτ ύψους 13 εκ. ευρώ για τον Ρανόκια, καθώς ο παίκτης αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη αυτή την πρόταση. Οι πληροφορίες θέλουν τον Ρανόκια να σκέφτεται μόνο την περίπτωση της Μίλαν και εφόσον ο Ματζάρι δεν τον υπολογίζει και πολύ, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις αργά ή γρήγορα. Το πιο επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει με την μορφή ανταλλαγής, είτε με τον Νοτσερίνο που είναι στόχος του Ματζάρι, είτε με τον Μπόατενγκ που αν δεν βρεθεί ομάδα να τον αποκτήσει, πολύ πιθανό να είναι αυτός το αντάλλαγμα.

O Honda μαζί με τους χορηγούς του αυξάνει την πίεση στην ΤΣΣΚΑ

Από χθες ξεκίνησε νέα προσπάθεια για να ενταχθεί από τώρα στο ρόστερ της Μίλαν ο Κεισούκε Χόντα. Ο αδερφός του Αλέγκρι Hiro ο οποίος είναι δικηγόρος, μαζί με τον ατζέντη Bronzetti και τον σύμβουλο De Vecchi οι τρεις τους έχουν προσγειωθεί στη Ρωσία και προσπαθούν να βρουν μία από κοινού λύση με την ΤΣΣΚΑ. Οι πληροφορίες λένε πως η Μίλαν ανέβασε την προσφορά της στα 3,5 με 4 εκ. ευρώ και πλέον η διαφορά δεν είναι τόσο αγεφύρωτη, ενώ η μεγάλη επιθυμία του παίκτη να έρθει από τώρα στην Μίλαν βάζει και τους χορηγούς του στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα αν η ΤΣΣΚΑ αρνηθεί την νέα πρόταση της Μίλαν, οι χορηγοί του παίκτη είναι διατεθειμένη να βάλουν κι αυτοί το χέρι τους στην τσέπη για να αποσπάσουν το "ναι" των Ρώσων. Φαίνεται η κατάσταση να αλλάζει και πλέον οι πιθανότητες ο Χόντα να φορέσει από τώρα την Rossonerο φανέλα είναι περισσότερες. Αναμένουμε σύντομα εξελίξεις...

Στο Μιλανέλο ο Kobe Bryant !

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τους παίκτες της Μίλαν. Ο σούπερ σταρ του NBA Kobe Bryant βρέθηκε στο Μιλανέλο για να δει από κοντά την προπόνηση της αγαπημένης του ομάδας αλλά και να γνωρίσει από κοντά τους ποδοσφαιριστές. Ο Κόμπι έχει δηλώσει αμέτρητες φορές στο παρελθόν την αγάπη του για την Μίλαν και το ίδιο έκανε και σήμερα : " H Μίλαν είναι ομάδα της καρδιάς μου και σήμερα πραγματοποίησα ένα από τα όνειρα της ζωής μου ! " Ο Κόμπι ξεναγήθηκε στους χώρους του Μιλανέλο, γνώρισε από κοντά τους παίκτες και δεν σταμάτησε να χαμογελάει δείχνοντας τον ενθουσιασμό του. Ο Kobe είναι uno di noi !


Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κοντά στην Μπρέσια ο Οντουαμάντι

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Μπρέσια για τον δανεισμό του Οντουαμάντι βρίσκεται η Μίλαν. Ο παίκτης αν και θέλει πολύ να μείνει στο ρόστερ της Μίλαν φέτος και να κηνυγήσει κάθε ευκαιρία, ο Αλέγκρι πιστεύει πως πρέπει να πάρει κι άλλα ματς στα πόδια του. Η Μίλαν βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Μπρέσια, αλλά κοιτάζει και προς ομάδες που παίζουν στην Serie A και που θα τον έχουν στα βασικά τους σχέδια. Αν δεν βρεθεί ομάδα από την Serie A που θα τον έχει στα βασικά της πλάνα, τότε θα καταλήξει στην Serie B με την φανέλα της Μπρέσια, όπου εκεί θα έχει ίσως και ηγετικό ρόλο.

Ο Έρισκεν στο στόχαστρο της Μίλαν μέσω του Μπόατενγκ

Η Μίλαν είναι δεδομένο ότι θέλει τον Έρισκεν και είναι διατεθειμένη να δαπανήσει και 13.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει, ένα ποσό που δύσκολα θα πει όχι ο Άγιαξ δεδομένου ότι του χρόνου μένει ελεύθερος. Το μόνο αντίπαλο δέος για τη Μίλαν είναι η Λίβερπουλ προς το παρών, η οποία έχει καταθέσει επίσημες προτάσεις στον Άγιαξ που ικανοποιούν τους Ολλανδούς αλλά όχι και τον παίκτη, που θέλει να αγωνιστεί σε έναν σύλλογο που θα παίζει στο Champions League. Από το Μιλάνο οι πρώτες πληροφορίες λένε πως αυτό θα γίνει μόνο αν βρεθεί ομάδα που θα δώσει ανάλογα χρήματα για τον Κέβιν Πρινς Μποατένγκ και το μόνο επίσημο ενδιαφέρον ήρθε από  την Γαλατάσαραι, αλλά ο παίκτης δεν καίγεται να πάει στην Τουρκία.

Πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ το κέρδος της Μίλαν από την συμμετοχή της στο Champions League 2012/13

Σύμφωνα με την σημερινή έκδοση της Ιταλικής "La Gazzetta dello Sport" η Μίλαν βγήκε κερδισμένη κατά 51.357.000 ευρώ από την συμμετοχή της στο περσινό Champions League που έφτασε μέχρι την φάση των 16. Από τα χρήματα που δίνει η Uefa και από τις συμφωνίες χορηγών και εγχώριων τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις ομάδες που συμμετείχαν, η Μίλαν κατέλαβε την 4η θέση στις πιο κερδισμένες ομάδες πίσω από Ντόρτμουντ, Μπάγερν και Γιουβέντους. Η Γιουβέντους μάλιστα κατέλαβε την 1η θέση παρά τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά, όπως και η Μίλαν άφησε πίσω ομάδες όπως Ρεάλ, Μπάρτσα, Παρί και Μάντσεστερ καθώς οι Ιταλικές ομάδες στις συμφωνίες που έχουν κάνει με τα εγχώρια και όχι μόνο τηλεοπτικά, είναι πολύ πιο ακριβοπληρωμένες από οποιαδήποτε άλλα κλαμπ στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα από τα τηλεοπτικά οι Ιταλικές ομάδες συνολικά κερδίζουν πάνω από 80.000.000 ευρώ. Αγωνιστικά η Μίλαν κέρδισε 15.100.000 ευρώ και η Γιούβεντους 20.100.000 ευρώ, αλλά τα ποσά εκτοξεύονται με τις συμφωνίες πέρα των χρημάτων που δίνει η Uefa.

Αναλυτικά η πρώτη 4αδα :
1. Γιουβέντους 65.315.000 ευρώ
2. Μπάγερν Μονάχου 55.000.000 ευρώ
3. Ντόρτμουντ 54.200.000 ευρώ
4. Μίλαν 51.357.000 ευρώ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

R.I.P. STEFANO, uno di noi...

 

- Όχι, δεν έγινε αγαπητός στους οπαδούς της Μίλαν μόνο για το εξαιρετικά κρίσιμο γκολ στην παράταση του επαναληπτικού ημιτελικού του 1989 με την Μπαγερν, που ουσιαστικά μας έστειλε στον τελικό και στο 4ο Κύπελλο Πρωταθλητριών...σίγουρα ήταν ένα γκολ-χρυσάφι (με λόμπα απίστευτης ομορφιάς...) που όλοι οι milanisti δεν θα ξεχάσουν ποτέ, αλλά ο Stefano ήταν αγαπητός από ΠΡΙΝ, πριν από αυτό το γκολ...

 (οι φωτό από το συγκεκριμένο ματς στο Μόναχο, η λόμπα του Stefano στην παράταση...)


- Όχι, δεν έγινε αγαπητός στους οπαδούς της Μίλαν επειδή ήταν πολύ καλός παίκτης (ήταν απλά ένας καλός επιθετικός), ούτε γιατί μάγεψε τα πλήθη καθώς είχε μπροστά του έναν Marco Van Basten (και επομένως μόλις 13 συμμετοχές με τη Μίλαν, κυρίως ως αλλαγή) ούτε για τα γκολ που πέτυχε με τη Μίλαν (μόλις 2 γκολ)...όχι, ο Stefano ήταν αγαπητός ΧΩΡΙΣ να έχει κάνει κάτι το ιδιαίτερο...