Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Θετικά στοιχεία αλλά δεν παύει να χρειαζόμαστε ενίσχυση...

H Μίλαν στο χθεσινό παιχνίδι με την Άιντχοβεν έκανε στην ουσία μία πρόβα για το φετινό Champions League. Μια πρόβα του πως θα αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Άιντχοβεν, βατές σαν όνομα αλλά ταχύτατες και πάντα επικίνδυνες. Στην αυριανή κλήρωση των ομίλων η Μίλαν θα βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας. Άρα έχει πολλές πιθανότητες να βρει στον όμιλό της ομάδες όπως η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μάντσεστερ Γ. και η Τσέλσι. Οπότε αυτόματα θα πρέπει να δώσει την μεγαλύτερη βάση για να προκριθεί στους "16", στις ομάδες που θα κληρωθεί από το 3ο ή 4ο γκρουπ. Από αυτά τα γκρουπ αν εξαιρέσουμε την Σίτυ και την Ντόρτμουντ που βρίσκονται στο 3ο γκρουπ αλλά είναι ομάδες 1ου γκρουπ και φυσικά θέλουμε να τις αποφύγουμε, όλες οι υπόλοιπες λίγο-πολύ παίζουν το ίδιο στυλ ποδοσφαίρου που παίζει και η PSV.
Έτσι το σημερινό ματς ήταν μία καλή προετοιμασία για τέτοια ματς, ουσία στην επίθεση, καλή σχετικά άμυνα και σωστή αντιμετώπιση της ταχύτερης Άιντχοβεν, που αν εξαιρέσουμε κάποια λάθη της άμυνας που ανάγκασαν τον Αμπιάτι σε φοβερές επεμβάσεις, ήταν καλή η αντιμετώπιση. Κι εδώ έρχεται το ερώτημα... Γιατί να είναι μόνο καλή και να μην είναι πολύ καλή ; Γιατί και πάλι το κέντρο έδειξε αδυναμίες ; Γιατί πολύ απλά υπάρχουν ναι μεν θετικά στοιχεία που τα λέμε πιο πάνω, αλλά δεν παύει να έχουμε πρόβλημα σε άμυνα και κέντρο. Ένας κεντρικός αμυντικός είναι δεδομένο ότι χρειάζεται.. Ο Μεξές δεν μπορεί όλη τη χρονιά να είναι βασικός, σίγουρα θα έχει τα σκαμπανεβάσματά του, τα οποία είχε και πέρυσι. Ο Μπονέρα, ο Σιλβέστρε, ο Ζακάρντο αλλά και ο άπειρος Βεργκάρα σίγουρα δεν είναι παίκτες για το βασικό σχήμα, οπότε επιβάλλεται η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα μοιράζεται τον βασικό χρόνο συμμετοχής με τον Ζαπάτα ή τον Μεξές. Πάμε στο κέντρο... Βασικός κι αναντικατάστατος θα είναι σίγουρα ο Νίγκελ Ντε Γιονγκ, από εκεί και πέρα Πόλι, Μοντολίβο και Μουντάρι είναι οι παίκτες που μάλλον θα προορίζονται να έχουν το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Τι γίνεται με τον Μπόατενγκ όμως ; Ποια είναι η θέση του επιτέλους ; Σήμερα τον είδαμε σαν δεκάρι, τον είδαμε σαν χαφ που έβγαινε σαν 3ος επιθετικός αλλά παράλληλα βοηθούσε και τον Αμπάτε αμυντικά. Αλλά τέλος πάντων όλοι αυτοί οι παίκτες που διαθέτει το ρόστερ της Μίλαν στο κέντρο, υπάρχει έστω ένα ικανό που να βοηθάει ουσιαστικά την Μίλαν στο επιθετικό της παιχνίδι ; Ο Μοντολίβο ως τώρα δείχνει λίγος να βοηθήσει επιθετικά, είναι ντεφορμάρισμα, είναι τυχαίο, όπως και να 'χει και πέρυσι δεν έδειξε σε καμία περίπτωση τον Μοντολίβο που περιμέναμε. Έναν παίκτη εγκέφαλο που να νιώθει ο επιθετικός ότι έχει την σίγουρα μπαλιά από αυτόν, ακόμα δεν το έχει καταφέρει αυτό ο Μόντι. Ο Πόλι δείχνει διαθέσεις να μπορεί, αλλά σίγουρα ούτε αυτός είναι δεκάρι. Ο Μπόατενγκ που χρησιμοποιήθηκε στην αρχή στη θέση το δεκαριού, ναι μεν έβαλε το γκολ αλλά ούτε αυτός είναι δεκάρι σε καμία περίπτωση, είναι ΧΑΦ ο οποίος έχει την ικανότητα να βοηθάει επιθετικά με το να γίνεται κρυφός επιθετικός κι όχι στο να βοηθάει στη δημιουργία. Καταλήγουμε λοιπόν κι εδώ στο ότι οπωσδήποτε χρειαζόμαστε έναν παίκτη που να είναι ο εγκέφαλος της Μίλαν επιθετικά, να δίνει την σίγουρα μπαλιά στον επιθετικό και παράλληλα να έχει και ο ίδιος ικανότητες επιθετικές.
Η απόκτηση ενός επιθετικού είναι πέρα για πέρα περιττή, καθώς με Μπαλοτέλι, Ελ Σαράουι, Νιανγκ, Ρομπίνιο, Πετάνια αλλά και Πατσίνι που επιστρέφει σε 1 μήνα, στην χειρότερη θα κάψει τον Πετάνια, στον οποίο αποφασίστηκε να δοθούν ευκαιρίες, εκτός αν τελευταία στιγμή ο Αλέγκρι άλλαξε σκέψη. Η Μίλαν αυτή τη στιγμή καίγεται στις δύο θέσεις που αναφέρουμε, μένοντας μόλις λίγες μέρες πριν τον τερματισμό και της φετινής μεταγραφικής περιόδου, απλά ελπίζουμε σε θετικές κινήσεις.

Επιμέλεια : Το Καρφί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνεται μέλος του blog, πηγαίνοντας στην εφαρμογή που βρίσκεται στη δεξιά στήλη.