Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ... ΓΚΡΙΝΙΑ !



Ο “Δικηγόρος του Διαβόλου” σχολιάζει 
τα πιο καυτά νέα και τις εντυπωσιακές δηλώσεις των 2 τελευταίων εβδομάδων...

(όπως έχουμε ξαναπεί, η περίοδος ανοχής τελείωσε… 
και εφόσον «η φτώχεια φέρνει γκρίνια», είμαστε προβλεπόμενοι!)

 

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο τον τελευταίο καιρό, από το να διαβάζεις τα δημοσιεύματα για τα νέα της ομάδας και τις δηλώσεις των μελών της! Τίποτε πιο διασκεδαστικό! Για γέλια και -κυρίως- για κλάματα! Ιδού γιατί...







1) Martins Indi (μου θυμίζει αγώνες αυτοκινήτων αυτό το όνομα...)

Δημοσίευμα: “Στόχος της Μίλαν ο ολλανδός Martins Indi, για τον Ιανουάριο... βλέποντας τα αμυντικά προβλήματα ο Galliani παρακολουθεί στενά τον παίκτη της Feyenord… ήδη από το καλοκαίρι προσπάθησε να τον αποκτήσει αλλά οι υπερβολικές απαιτήσεις των Ολλανδών μπλόκαραν τη μεταγραφή»...

(πάντως το βλέμμα της τίγρης ΔΕΝ το έχει...)


??? Δηλαδή, τα φιλικά του καλοκαιριού δεν γίνονται για να δεις τα προβλήματα? Γιατί πρέπει κάθε χρόνο τα αμυντικά προβλήματα να τα βλέπετε στα τέλη του Σεπτέμβρη, και αφού είμαστε ήδη κάτω από τη μέση της βαθμολογίας?? Οι υπερβολικές απαιτήσεις των Ολλανδών... 10 εκατ. ζήτησαν οι Ολλανδοί, αλλά ήταν υπερβολικά... Τότε δεν χρειαζόμασταν αμυντικό... και δώσαμε 12 εκατ. για Μάτρι... αλλά τώρα χρειαζόμαστε αμυντικούς... έλα ρε, σοβαρά?? Μην τα βλέπετε όλα τόσο νωρίς, αφήστε και κάτι για τον Οκτώβριο...


2) Urby Emanuelson (αυτός μου θυμίζει τον Furby, το γούνινο κουκλάκι…)

(καλύτερα να έπαιζε ο Furby…)

 Δημοσίευμα: “Με όλες αυτές τις απουσίες, ο Urby μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον Allegri, αφού μπορεί να παίξει είτε ως αριστερό μπακ είτε πίσω από τους επιθετικούς... κάτι που έγινε και στον αγώνα με τη Σέλτικ μέχρι να μπει ο Ρομπίνιο...”


(ο δύστυχος Urby, λίγο πριν την τεχνικο-τακτική σχιζοφρένεια...)

??? Πολύ ωραία, τώρα και 10άρι ο Urby… αναμένουμε τη μέρα που κάποιος ψυχίατρος θα διαγνώσει «σχιζοειδή παράκρουση ποδοσφαιρικής τεχνικο-τακτικής» στον δύστυχο παίκτη, που θα έχει πλέον παρανοήσει από τις αλλαγές ρόλων μέσα στο γήπεδο... Να θυμήσουμε ότι ο τελευταίος προπονητής της Μίλαν που έβαλε το αριστερό μπακ πίσω από τους επιθετικούς, έφυγε νύχτα μετά από λίγους αγώνες... ήταν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν το #10 του Rivera δόθηκε στο αριστερό μπακ Aldo Maldera, και ο Rivera πέρασε πλάγιος επιθετικός... μετά τα τραγικά αποτελέσματα, καταλαβαίνετε ποιος έφυγε... φυσικά από τότε ο Maldera δεν ξαναφόρεσε άλλο νούμερο εκτός από το #3, το φυσικό του νούμερο στο άκρο της άμυνας...


3) Κόμης Μαξιμιλιανός ή MΑΧ Allegri (εντελώς Max... πιο ΜΑΧ δεν γίνεται... MAXIMUM!)

Δημοσίευμα: “Η αθλητική προετοιμασία που έκανε φέτος ο Allegri επιτρέπει στους παίκτες της Μίλαν να αντέχουν όχι μόνο 90 λεπτά αλλά ακόμη και 100 λεπτά... δεν είναι τυχαίο που ανεβάζουν απόδοση στα τελευταία λεπτά του αγώνα και αλλάζουν το αποτέλεσμα στις τελευταίες φάσεις...”

(Κόμης Max: πάντως το χαμόγελο του άλλου γνωστού Κόμη, το έχει…)


??? Τί ωραία, χάρη στην αθλητική προετοιμασία του Allegri, η ομάδα έχει τη δυνατότητα να «μην βλέπεται» επί 90 λεπτά αλλά στο τέλος να παίρνει τους ίδιους βαθμούς σαν να έπαιζε μπαλάρα!... να θέλουμε να κλείσουμε την τηλεόραση για 90 λεπτά, αλλά να πανηγυρίζουμε στο 93ο! Να θέλουμε να ξεράσουμε με αυτό που βλέπουμε στα πρώτα 90’, αλλά να αποζημιωνόμαστε για την υπομονή μας στο 91ο! Ιδιοφυές! Μεγαλειώδες! Μνημειώδες προπονητικό κατόρθωμα! Πώς δεν το είχαν σκεφτεί και άλλοι προπονητές πρίν τον τεράστιο MAX?


4) Η αντ’ αυτού Μεγαλειότης, Ανδριανός Γαλλιάνος o Κιτρινογράβατος

Δήλωση: “Σήμερα έμαθα ένα στατιστικό στοιχείο που με κάνει περήφανο... είμαστε η μοναδική ιταλική ομάδα που έχουμε συμμετάσχει σε 19 διοργανώσεις CL, από τη σεζόν 88-89 έως σήμερα... έχουμε ευρωπαϊκό DNA!”

(ο αντ’ αυτού Μιλανοκράτωρ, Ανδριανός Γαλλιάνος ο Κιτρινογράβατος)


??? Κάθε δήλωση του αντ' αυτού Μιλανοκράτωρα, είναι θεόπνευστη! Μα Καραφλότατε, είμαστε όλοι περήφανοι, καθώς κάθε μήνα ανακαλύπτουμε και μια πρωτιά της ομάδας μας! Μετά την πρωτιά στα Likes του Facebook, την πρωτιά στα Follows του Twitter, την πρωτιά στους περισσότερους κερδισμένους πόντους σε πρωτάθλημα που χάσαμε, τώρα ήρθε και αυτή η πρωτιά! Θα είμαστε σίγουρα στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ΚΑΙ φέτος, με αυτό το νέο φοβερό ρεκόρ που ανακάλυψες για να καλύψεις τη γύμνια μας!


5) Τερματοφύλακας Χ (όπως λέμε X-Files...)

Δημοσίευμα: “Η Μίλαν αναζητά τερματοφύλακα μεγάλης αξίας... υποψήφιοι είναι οι Iker Casillas, Julio Cesar και Federico Marchetti… το θέμα όμως είναι και το χρηματικό ποσό που είναι διατεθειμένη να δαπανήσει η Μίλαν...”

(μα γιατί? Αφού είμαστε πλήρεις…)


??? Γιατί αντ' αυτού Μεγαλειότατε Ανδριανέ? Τι τον θέλουμε τον τερματοφύλακα? Εσύ δεν έλεγες όλο το καλοκαίρι ότι «είμαστε πλήρεις»? Ότι ο Gabriel είναι τερματάρα? Δεν έχουμε τον γίγαντα ... Copolla? Τι τα θες τα έξοδα, εν μέσω κρίσης? Τέρμα: δεν χρειαζόμαστε τέρμα! Είμαστε πλήρεις! Για να μην πω Υπερπλήρεις... Τόσο πλήρεις που έχουμε χορτάσει!


6) Taribo West (μα που μας θυμήθηκε αυτός?)

Δήλωση: “Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός για τις θέσεις στην άμυνα, αλλά ο προπονητής επέλεγε πάντα τους ιταλούς, ενώ ήταν φανερό ότι εγώ ήμουν καλύτερος... έπαιζε πάντα ο Μαλντίνι στη θέση μου... αργότερα έμαθα ότι είχε ισχυρές διασυνδέσεις μέσα στην ομάδα και κανείς δεν μπορούσε να τον κουνήσει από την ενδεκάδα... αδικούσαν πάντα εμένα...”

(τι πίνετε εκεί στη Νιγηρία, και λέτε τέτοιες μαλακίες?)


??? Έλα ρε Taribo γίγαντα! Σοβαρά? Κι εγώ που τόσα χρόνια νόμιζα ότι ο Μαλεζάς και ο Ανατολάκης ήταν οι μοναδικοί που ξεπέρασαν τον Μαλντίνι... παραπλανήθηκα, εσύ ήσουν αυτός που τον ξεπέρασε! Χρυσή Μπάλα τιμής ένεκεν για την αδικία στον Taribo West, ΤΩΡΑ! Ρε συ Taribo, κάτι είχα ακούσει ότι εκεί στη Νιγηρία το νερό είναι μολυσμένο... πρόσεχε τι πίνεις!


7) Philip Mexes, Cristian Zapata

Δηλώσεις: Mexes: “Εγώ και ο Ζαπάτα είμαστε ένα καλό δίδυμο, γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί η συγκέντρωση είναι το μειονέκτημά μας, αλλά αν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλά”… Zapata: “Ναι, η Μίλαν μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα, εμείς το πιστεύουμε...”


(η συγκέντρωση είναι εμφανής στο βλέμμα τους…)


??? Ο παίκτης που κατά λάθος παίρνει τον ίδιο μισθό με τον Κακά και τον Μπαλοτέλι, παραδέχεται ότι έχει πρόβλημα αυτοσυγκέντρωσης στην άμυνα... Philip, μην αγχώνεσαι αγόρι μου, ακόμη κι αν φας κι άλλα γκολ όπως το χθεσινό με τη Νάπολι, εμείς δεν θα εκπλαγούμε, το ξέρουμε το πρόβλημα συγκέντρωσης που έχετε εκεί πίσω... κι εσύ Cristian, ξέρουμε ότι εκεί στην Κολομβία φυτρώνει ένα φυτό που ίσως ευθύνεται για όσα λες... το θέμα είναι ότι αυτό που πιστεύετε εσείς, το πιστεύουν και κάποιοι άλλοι: στο Τορίνο, στην άλλη πλευρά του Μιλάνου, στη Ρώμη και στη Νάπολι... αλλά εκείνοι έχουν σοβαρό λόγο που το πιστεύουν, και δεν το δηλώνουν μόνο και μόνο από υποχρέωση... και στο κάτω-κάτω της γραφής, που πας ρε Cristian με αυτό το ρόστερ? Θεωρώντας δεδομένο ότι θα έχεις και φέτος αρκετές και συχνές απουσίες (μεγάλο Milan Lab!), πιστεύεις ότι θα κερδίσεις το πρωτάθλημα με τον Birsa επιτελικό χαφ?? Με τον Muntari playmaker?? Με αριστερά άκρα τους Constant/Emanuelson και δεξιά τον «Πρωταθλητή Κόσμου» (πριν 7 χρόνια!) Zaccardo μαζί με τον Abate?? Με μια ομάδα που παίζει ανεπαρκή άμυνα, δεν έχει καθόλου δημιουργία στο κέντρο και απλά ελπίζει σε «γιόμες» και ότι ο Μπαλοτέλι με κάποιον τρόπο θα την βάλει στα δίχτυα? Με ένα ρόστερ που κοστίζει 100 εκατομμύρια ευρώ αλλά παίζει χειρότερα από την Κιέβο? Που πας έτσι ρε Cristian, κακόμοιρε...


8) και πάλι η αντ’ αυτού Μεγαλειότης, Ανδριανός Γαλλιάνος o Κιτρινογράβατος

Δήλωση: “Ο Κακά είναι πολύ καλά, πολύ καλά! Κάναμε αλλαγές στο Milan Lab φέτος, λίγοι το ξέρουν, και από το 2002 έχουμε ένα σούπερ αρχείο! Μου λένε ότι ο Κακά δεν είναι ακόμα αυτός που ήταν, αλλά οι ιατρικές μετρήσεις του είναι κοντά στα επίπεδα που είχε πριν 10 χρόνια, όταν ήρθε στη Μίλαν! Στη Ρεάλ είχε τραυματισμούς, εγχειρήσεις στα γόνατα, οι φίλαθλοι δεν είχαν υπομονή... Αλλά ένας ειδήμονας της ιατρικής μου είπε ότι ο Κακά είναι απολύτως υγιής και πιστεύω ότι μπορεί ακόμα να αποδόσει πολύ καλά.”


(«οι ειδήμονες του Milan Lab προέβλεψαν ότι ίσως συναχωθώ, γι’ αυτό έβαλα το μπουφανάκι… 
δεν ταιριάζει με την αυτοκρατορική γραβάτα μου αλλά δεν πειράζει…»)


??? Πππππππςςςςςς, ε αφού το είπε ο «ειδήμονας» του Milan Lab! Είναι λοιπόν εμφανές ότι εκεί στην μαγευτική Μαδρίτη είναι όλοι τους πιο καθυστερημένοι κι από τον Allegri.... Από τον πρόεδρο Perez, που έδωσε ΤΖΑΜΠΑ έναν παίκτη που είχε πληρώσει 67 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει, μέχρι τον προπονητή Ancelloti που δεν περίμενε ούτε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος για να τον δοκιμάσει... Ίσως είναι νωρίς ακόμα για να γκρινάζουμε, αλλά ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο: παίκτες ανεπιθύμητοι στη Ρεάλ που έρχονται στο Μιλανέλλο (με τη συνηθισμένη μεσολάβηση του μάνατζερ Bronzetti, και προσωπικού φίλου των Galliani και Perez, που μένει μόνιμα στην Ισπανία…), όπως ακριβώς είχε έρθει ο Emerson… Το παραδοσιακό Milan Lab με τους «ειδήμονες» ιατρούς του... Επιστροφές των «πρώην», επίφοβες και με μεγάλο ρίσκο, όπως του Sheva... Φαίνεται στο Milan Lab δεν έχουν ακούσει την ρήση: «καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις»... Σίγουρα δεν είναι δυνατόν να προβλέψεις έναν τραυματισμό, αλλά να παίρνεις παίκτη πολυτραυματισμένο και με πολύ μεγάλα διαστήματα απουσίας από τους αγώνες, δείχνει ότι δεν πιστεύεις και ιδιαίτερα στην Πρόληψη... Κακώς, γιατί χρειάστηκε μόλις μισός αγώνας για να διαψευστεί ο «ειδήμονας» ιατρός! Η χρονιά είναι μεγάλη, αλλά προς το παρόν, ο Κακά ξεκίνησε όπως ακριβώς περίμεναν οι περισσότεροι... για την ακρίβεια, δεν ξεκίνησε καν...


Για την υπογραφή


LAvvocato del Diavolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνεται μέλος του blog, πηγαίνοντας στην εφαρμογή που βρίσκεται στη δεξιά στήλη.