Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014



Μετά την λαϊκή ετυμηγορία, απονέμουμε το Χρυσό Παπούτσι Σεπτεμβρίου στον Ιερεμία Μενέζ, και την Χρυσή Τουαλέτα Σεπτεμβρίου στον Daniele Bonera. Ο λαός «μίλησε» και ψήφισε αυτούς τους 2 με συντριπτικά ποσοστά: 51% ο Menez για MVP Σεπτεμβρίου, και 62% ο Bonera για Χειρότερος Σεπτεμβρίου.

Ο τρελο-Menez πράγματι έκανε πολύ καλό Σεπτέμβριο, αν και υπήρχαν κι άλλοι που μας εξέπληξαν θετικά, όπως ο Honda και ο πάντα αξιόπιστος De Jong. όμως ο Ιερεμίας είχε το κάτι παραπάνω, κυρίως λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισης στο ματς με την Parma, και το εκπληκτικό γκολ με τακουνάκι που πέτυχε… Δίκαια λοιπόν κατακτά τον τίτλο του MVP Σεπτεμβρίου και αν συνεχίσει έτσι, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για MVP ολόκληρης της σεζον… Με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει σοβαρός και δεν θα κάνει τα χαζά που έκανε στο παρελθόν… Δυστυχώς για λίγο καιρό παραμένει τραυματίας, ελπίζουμε να επανέλθει σύντομα.




Αντίθετα, δεν μας εξέπληξε καθόλου που επιλέξατε τον «βράχο» Bonera ως τον Χειρότερο του Σεπτεμβρίου. Πάντα επιρρεπής στο εύκολο λάθος, και πιο αργός κι … από τους τσολιάδες του Αγνώστου Στρατιώτη στη Βουλή, απλά δείχνει ότι δεν μπορεί να καλύψει τη θέση αυτή. Όσο παίζει θα συνεχίσει να εκτίθεται, καθώς ποτέ δεν ήταν παίκτης επιπέδου Μίλαν, άσχετα με την μακροβιότητά του στην ομάδα. Γι’ αυτό φταίνε άλλοι και όχι ο ίδιος. Απλά τραγικός σε όλα τα ματς και κυρίως με Πάρμα και Έμπολι… Δίκαια λοιπόν κατακτά την Χρυσή Τουαλέτα Σεπτεμβρίου, και αν συνεχίσει να παίζει βασικός έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει την πρώτη του «Kourada dOro», στο τέλος της σεζόν…
 



Αναμένουμε τους επόμενους: ποιοί θα είναι ο MVP και ο Χειρότερος του Οκτωβρίου? Ο μιλανέζικος λαός θα αποφασίσει, όταν έρθει η ώρα… Μέχρι τότε:

FORZA MILAN

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

AN...



ΑΝ…

Πως η μοίρα και μερικές συμπτώσεις έπαιξαν τον ρόλο τους στη δημιουργία μιας ομάδας που χαρακτηρίστηκε «la squadra perfetta»… για τους περισσότερους milanisti, η καλύτερη Μίλαν όλων των εποχών.

 
 (Carletto, Frank, Marco και Ruud, σε φάση που θυμίζει το ... 11880)

Όπως όλοι ξέρουμε, ο Silvio ανέλαβε την ομάδα το 1986 και οριακά πριν την αναγκαστική χρεωκοπία της, καθώς ο τραγικός Giussy Farina, ο προηγούμενος πρόεδρος, είχε φέρει την ομάδα στο χείλος του γκρεμού... Οι πρώτες κινήσεις του Silvio ήταν να οργανώσει τεχνοκρατικά την ομάδα, ώστε να μπορέσει να φέρει εις πέρας και τη δύσκολη οικονομική διαχείριση μιας σχεδόν χρεωκοπημένης ομάδας: ήθελε η ομάδα να λειτουργεί και να διοικείται σαν μία μεγάλη επιχείρηση, χωρίς τίποτε να αφήνεται στην τύχη, χωρίς τίποτε να περνάει απαρατήρητο και χωρίς τίποτε να θυμίζει την ανοργανωσιά που επικρατούσε στα πέτρινα χρόνια 1980-1986...

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Χρυσή Μπάλα vs Χρυσή Κουράδα 2014-2015: 9 μήνες γεμάτοι χρυσάφι!

Πλέον είναι σίγουρο: Ό,τι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός! Μπορεί να είναι και ... κουράδα!




Ξεκινήσαμε πέρυσι μια σατιρική και αυτοσαρκαστική ενότητα, με την Χρυσή Κουράδα (KOURADA d' Oro) που θα κατακτούσε ο χειρότερος παίκτης της σεζόν. Η προσπάθεια αυτή δεν συνεχίστηκε μετά τον περσινό Σεπτέμβριο, κυρίως επειδή εσείς δεν ανταποκριθήκατε και πολύ λίγοι συμμετείχαν στις αντίστοιχες ψηφοφορίες. Προφανώς κάποιοι το είδατε στραβά, ότι κοροϊδεύουμε τους παίκτες και ότι δεν σεβόμαστε την προσπάθειά τους. Άλλοι πάλι ίσως κουράστηκαν, γιατί το είχαμε σπάσει ανά βδομάδα, και κάπου χανόταν το θέμα με συχνές ψηφοφορίες. Σε κάποιο βαθμό είχατε δίκιο, γιατί απουσίαζε η αντίστοιχη επιβράβευση για τους καλύτερους και μιλούσαμε μόνο για τους χειρότερους, σαφώς όμως για χαβαλέ και με καμία διάθεση προσβολής. Επίσης κι εμείς καταλάβαμε ότι κάθε βδομάδα είναι πολύ σύντομο διάστημα για κάτι τέτοιο. 

Έτσι, η ενότητα επανέρχεται δριμύτερη με ολοκληρωμένη αυτή τη φορά σύνθεση: θα υπάρχει ψηφοφορία τόσο για τον χειρότερο όσο και για τον καλύτερο (MVP) του κάθε μήνα. Ο καλύτερος παίκτης για κάθε μήνα θα βραβεύεται με το Χρυσό Παπούτσι (Scarpa d' Oro) και ο χειρότερος με την Χρυσή Τουαλέτα (Toilette d' Oro). Όλα αυτά κάθε μήνα.





Στο τέλος της σεζόν, και αφού πρώτα μετρήσουμε τις μηνιαίες Χρυσές Τουαλέτες και Χρυσά Παππούτσια, θα ψηφίσετε για τον καλύτερο και χειρότερο ολόκληρης της σεζόν 2014-2015. Ο MVP ολόκληρης της σεζόν θα κερδίσει την Χρυσή Μπάλα (Pallone d' Oro) και ο χειρότερος την Χρυσή Κουράδα (Kourada d' Oro)! 

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται για χαβαλέ και για να περνάμε καλά, και για να συμμετέχετε όλοι όσοι θέλετε, γιατί δεν έχει νόημα να τα απονέμουμε εμείς από μόνοι μας, δεν είναι δημοκρατικό... Θέλουμε το τελικό αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν να έχει προκύψει από συλλογική εκτίμηση  και όχι να είναι μόνο η δική μας άποψη...

Ο λόγος λοιπόν σε εσάς, για τον 1ο μήνα της σεζόν: Ποιόν ψηφίζετε για το Χρυσό Παπούτσι Σεπτεμβρίου, και ποιόν για την Χρυσή Τουαλέτα Σεπτεμβρίου? Avanti!

Οι 2 ψηφοφορίες κάθε μήνα βρίσκονται στο δεξί τμήμα της οθόνης, όταν ανοίγετε τη σελίδα του blog...