Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Απολογισμος 2016-17

5 Σημαντικά Κλείδια:Πόντοι που κερδιθήκαν,στατιστικά και καλύτεροι παίκτες της σεζον που μόλις τελείωσε.

1-Οι 63 σημαντικοί πόντοι που αποκομίσε η ομάδα.

Η  τελευταία φορά όπου Μίλαν κατάγραψε περισσοτέρο απο 60 πόντους ήταν η σεζον το 2012-2013 κατέλαβε την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη στο τελευταίο παιχνίδι στις 19 Μαίου 2013 κόντρα στην Σίενα.Το 2016 όπου οι Ροσσονέρι τελείωσαν την σεζον με 57 πόντους,52 το 2015 και 57 το 2014.Στην τελευταία εκστρατεία μας η Μίλαν έπαιξε ενα Καλό δεύτερο γύρο της σεζόν που κατεγράψε 35 πόντους αλλά στο πρώτο μισό του 2016-17 τα αγόρια του Βιντζέζο Μοντέλα κατέγραψαν 39 πόντους ,κάτι που μπορεί να συγκριθεί με τους 42 πόντους εντός έδρας στο δευτέρο μέρος της σεζόν του 2013 που έδωσαν την πρόκριση στα πλαι-οφ του Τσαμπιονς Λιγκ.







2 - Πάντα με Γκολ στα τελευταίους 16 αγώνες.

Μετά απο την ήττα κόντρα στην Σαμπντορια στις 5 Φεβρουρίου,Η Μίλαν τους τελευταίους 4 μήνες η σκόραρε πάντα τουλάχιστον με 1 γκολ ανά παιχνίδι.Η καλύτερη επιθετικές στιγμές για τους Ροσσονέρι ήταν στο πρώτο μισό της σεαζόν κόντρα στηνΣασσουολο,Κιέβο και Γιουβεντους στο Σαν Σίρο (8 γκολ σε 3 αγώνες) και στο δευτερό μισό της σεαζόν με τα ίδιο αριθμό γκολ κόντρα σε Πεσκάρα,Παλέρμο και Ιντερ.Η μόνη στιγμή στον δρόμο της όπου η Μίλαν δεν σκόραρε ήταν τον Δεκέβριο: 2 αγώνες (Ρομα-Μίλαν 1-0,Μίλαν-Αταλάντα 0-0) με χαμένα πέναλτι και σε μερικές μεγάλες στιγμές.Μεγάλη ιστορία σύντομη ομως για τους Ροσσονερι που πάντα κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με την ομαδική δουλεια.





3- Η Μάχη Κεφάλι με Κεφαλι. 

Η Μίλαν είχε εντός 6 πόντους σε 2 αγώνες κόντρα σε Κιέβο,Παλέρμο,Σασσουολο και Μπολόνια, Μηδεν κόντα σε Ρόμα,Ναπολί και Ουντίνεζε.Οι μόνοι αγώνες που έληξαν με ιδιό αποτέλεσμα κόντρα  Ιντερ όπου και ήρθαν ισοπαλία 2-2. Οι 2 ομάδες που κέρδισαν την Μίλαν ήταν Νάπολι και Ρόμα στο δευτερό παιχνίδι της σεαζόν με νίκες 4-1 στο Σαν Σίο.Αυτό δείχνει ότι η ομάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες της Βαθμολογίας όπως φαίνεται κόντρα στην Ρόμα στο Ολίμπικο και Νάπολι στο δεύτερο μισό της σεζόν.





4 - Ο Τζιτζι Ντοναρουμμα είναι όλα τα στοχεία.

Η Μίλαν έπαιξε 41 αγώνες αυτή τη σεζόν: 28 στη Σέριε A, 2 στην Κόπα Ιταλία και ο τελικός του Super Cup που έπαιξε στη Ντόχα κατά της Γιουβεντους. Οι αριθμοί λένε ότι ο Τζανλουίτζι Ντοναρουμμα ήταν Βασίκος σε όλους τους 41 αγώνες. Κάτι σπάνιο στην ιστορία των Ροσσονέρι. Πριν από τον Τζιτζι, ο τερματοφύλακας που κατέγραψε τις περισσότερες εμφανίσεις σε αγώνες σε μια σεζόν ήταν ο Τζιοβάννι Γκάλι το 1987-88, με 39 από τα 41 παιχνίδια που έπαιξε. Οι ποιοτικές επιδόσεις, η συνεχής βελτίωση και η μεγάλη συνέπεια είναι το χαρακτηριστικό του No 99 Ροσσονέρι.





5 - Ζεραντ Ντεουλοφεου μετά τον Τζακ Μποναβεντούρα.

Ο τραυματισμός του Τζακ Μποναβεντούρα στην Ουντινέζε θέτει σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Μίλαν. Από τη στιγμή που έφτασε ο Τζακ έπαιξε 33 από τα 38 παιχνίδια στην πρώτη του σεζόν, το ίδιο συνέβη στη δεύτερη σεζον και πριν από το αγωνά στο Ουντινε , ήταν στο σωστό δρόμο με 19 παιχνίδια από 22 που έπαιξε. Μετά από τον τραυματισμό του Ροσσονερι Νο 5, η Μίλαν κατάφερε να απομακρυνθεί από τα προβλήματα χάρη στο Ντεουλοφεου. Ο Μίλαν έκανε καλά να ξεφορτωθεί το δέρμα του, φέρνοντας τον Παλέττα πίσω στην λαμπρότητα, βρίσκοντας στον  Πάσαλιτς έναν βασικό παίκτη στο κέντρο της και φτάνοντας στο στόχο της στο Europa League μέσω Σούσο-Λαπαντούλα-Ντεουλοφεου ένω στην έναρξη της σεζόν είχε τους Σούσο, Μπάκα και Νιαγκ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνεται μέλος του blog, πηγαίνοντας στην εφαρμογή που βρίσκεται στη δεξιά στήλη.